1 september 2020

Welkom Henk Post, dank aan Jan Rath

Een hartelijk welkom aan Henk Post die vandaag start als medebestuurder van Dunamare onderwijsgroep, naast huidig voorzitter Albert Strijker. Henk Post zal na een korte inwerkperiode het voorzitterschap van het College van Bestuur overnemen van Albert Strijker. Albert blijft daarna aan als bestuurder tot zijn pensionering in het voorjaar van 2021.

Welkom aan Henk Post

Henk was de afgelopen zeven jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van CVO, een stichting die zeven middelbare scholengroepen in de regio Rotterdam onder haar hoede heeft. Daar heeft hij onder andere veel gedaan om gelijke kansen te creëren voor alle leerlingen, binnen de CVO-scholen maar ook in het Rotterdamse onderwijs als geheel. Henk is 57 jaar en brengt jarenlange ervaring en een sterk netwerk met zich mee als lid van het algemeen bestuur van de VO-raad en lid van de Raad van Toezicht van een mbo. Voor CVO werkte hij zestien jaar bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in verschillende directiefuncties. Daarnaast was hij lid van verschillende Raden van Toezicht in de omroep- en zorgsector. 

Dank aan Jan Rath

Met de komst van Henk Post nemen we afscheid van Jan Rath, die de afgelopen zeven jaar lid was van het College van Bestuur en een nieuwe uitdaging aangaat bij adviesbureau PenthaRo. In de afgelopen zeven jaren hebben velen van ons Jan Rath leren kennen als een vaardig bestuurder met oprechte belangstelling voor de mens. Met veel aandacht voor brede talentontwikkeling van zowel leerlingen als medewerkers heeft Jan niet alleen een positieve invloed gehad op onderwijskwaliteit, maar gaf hij ook concreet invulling aan goed werkgeverschap. Daarmee heeft Jan veel betekend voor onze onderwijsgroep als geheel en voor de scholen die daar deel van uitmaken. Dank je wel Jan; we wensen je veel plezier en succes in je nieuwe werkomgeving.