11 september 2020

Even voorstellen: vso Daaf Geluk

De Vestiging Gunning op de Daaf Geluk heeft per 1 augustus haar naam veranderd in vso Daaf Geluk. De doelstelling van de school is hetzelfde gebleven, vso Daaf Geluk biedt nog steeds onderwijs op maat aan leerlingen met een autismespectrumstoornis en aan leerlingen met angstig en/of teruggetrokken gedrag.

“De oude naam klopte niet meer”, legt directeur Monica van den Hoven uit. “De Daaf Gelukschool, waarmee wij altijd de gebouwen deelden, is opgegaan in het nieuwe Spaarne College, samen met de Paulus mavo en het Sterren College. We zijn niet langer een vestiging van de prof. dr. Gunningschool op de Daaf Gelukschool. Leerlingen en ouders vonden onze oude naam sowieso lastig, we werden in de wandelgangen al ‘de Daaf Geluk’ genoemd; dat zijn we per 1 augustus dan ook officieel.” De naam is afkomstig van de Haarlemse wethouder van onderwijs Daaf Geluk, die 41 jaar geleden de school mede oprichtte. 

Flinke groei

Vso Daaf Geluk maakt een flinke groei door, het nieuwe schooljaar zijn ze gestart met 360 leerlingen. “We zitten alweer helemaal vol”, zegt Van den Hoven. “We hebben ook veel zij-instroom van andere scholen in alle leerjaren.” De school biedt de kaderberoepsgerichte leerweg, de theoretische leerweg (mavo), de havo en sinds dit jaar ook een vwo-stroming voor leerjaar 1 en 5. De lessen worden gegeven in kleine klassen van 13 tot 16 leerlingen die ondersteund worden op sociaal-emotionele aspecten maar ook op vaardigheden zoals plannen, organiseren en studeren. 

Website 

Het beeldmerk in het logo van de school is – op verzoek van de leerlingen – hetzelfde gebleven, met het bekende roze blokje in het groene figuur. Ook de locatie van de school blijft hetzelfde: Plesmanplein 8, 2024 HT Haarlem, met als postadres: Albert Verweylaan 2, 2024 JL Haarlem. De school blijft bereikbaar op telefoonnummer (023) 5261644. De enige andere verandering naast de naam, is de URL van de website: www.vsodaafgeluk.nl.