12 oktober 2021

Vitaal het nieuwe schooljaar in – ervaring met vitaliteitscoaching

Dunamare Onderwijsgroep heeft in samenwerking met VitalFacts een mooi plan uitgewerkt: medewerkers die behoefte hebben aan extra steun kunnen terecht bij een vitaliteitscoach om vitaler te worden. Wat zijn de ervaringen? We vroegen het Mildred Ceder, werkzaam op de Praktijkschool De Linie in Hoofddorp.

Tips om meer te bewegen

“Ik vind vitaliteit belangrijk”, vertelt Mildred. “We hebben een lange periode veel gezeten, dus ik wilde meer bewegen. Als mens heb je zoveel doelen, maar je stelt het elke dag uit. Praktische tips kunnen altijd helpen bij het bereiken van je doelen. Doordat ik het gesprek met een vitaliteitscoach ben aangegaan, weet ik nu dat er bepaalde simpele dingen zijn die je kunt doen, bijvoorbeeld om de extra kilo’s weg te krijgen.”

Kleine stapjes

Mildred besloot na een intakegesprek deel te nemen aan het coachingstraject om vitaler te worden. Mildred: “Misschien denk je dat je veel weet, maar bepaalde tips van de vitaliteitscoach om meer te bewegen hebben me heel goed geholpen. Ik heb veel last van mijn knieën, dus ik ben begonnen met kleine stapjes. Bijvoorbeeld door vanaf het station naar het werk te lopen, dat is ongeveer 20 minuten wandelen. Ik kwam altijd met de auto. En zo ben ik er meer op gaan letten hoe ik op een dag meer kan bewegen. Langzaam maar zeker helpt het, ik voel me beter en ben minder moe.”

Positieve ervaring

Voor Mildred is vitaliteitscoaching een positieve ervaring. Ze kan het andere collega’s dan ook aanraden. “Al heb je maar één gesprek, je kunt er altijd dingen uithalen voor jezelf”, aldus Mildred. “Door de gesprekken met een coach ben ik gaan inzien dat ik meer beweging nodig heb. Je kijkt naar wat je leuk vindt. Ik houd van lopen dus dat ben ik meer gaan doen. Daarnaast heb ik bepaalde tips over voeding meegekregen waar ik iets aan heb. Er komt eigenlijk veel meer bij kijken dan vitaliteit alleen. En het is ook gewoon leuk om met iemand te praten. Ik ben blij dat ik gebruik kon maken van vitaliteitscoaching.”