3 maart 2022

Trots: nieuwe voorzitter VO-raad brengt een bezoek aan het Vellesan College

Met veel plezier presenteerden onze collega’s van het Vellesan College vandaag hun school aan de nieuwe voorzitter van de VO-raad, Henk Hagoort. In zijn eerste periode bij de raad bezoekt hij diverse scholen, waaronder vandaag deze mooie school in IJmuiden.

Henk Hagoort werd hartelijk ontvangen door rector Marc Boelsma en zijn collega’s van het Vellesan College. Ook Dunamare-bestuurders Henk Post en April van Loenen waren aanwezig. Tijdens het bezoek ging Hagoort met het gezelschap in gesprek over het onderwijs en werd er een rondleiding gegeven door de school. Aandacht was er speciaal voor de nieuwe ventilatie in het monumentale gedeelte van het gebouw. Marc Boelsma: “Henk Hagoort was te spreken over onze visie op onderwijs en het bijzondere karakter van de school.”

Belangrijke rol

Henk Hagoort is sinds 1 februari de nieuwe voorzitter van de VO-raad. Zijn voorganger was Paul Rosenmöller. De VO-raad is een vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. De raad behartigt de belangen van de scholen bij de overheid, politiek, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De VO-raad vertegenwoordigt vrijwel alle schoolbesturen in Nederland, zo ook die van Dunamare Onderwijsgroep.