6 juli 2022

"Op mijn school denken ze echt met je mee"

Dunamare Onderwijsgroep bestaat uit maar liefst 22 scholen. Van praktijkonderwijs tot gymnasium en elk met een eigen identiteit. In deze serie delen leerlingen de ‘ins en outs’ over hun school. Vandaag: Aleksander Stawicki (15) uit Aalsmeer. Hij zit in klas 3A van Praktijkschool De Linie in Hoofddorp.

“Op Praktijkschool De Linie is het altijd gezellig. De docenten zijn superaardig en hebben veel aandacht voor de leerlingen. Ik ga hier met veel plezier naartoe. Wat ik ook goed vind is dat ze hier op school echt met je meedenken. Normaal kies je aan het eind van de tweede klas twee sectoren, maar ik mocht er drie doen omdat ik techniek, ICT én groen leuk vind.”

Stage

“Wat ik later wil worden, weet ik nog niet precies, maar de richting van mijn vader spreekt me wel aan. Hij heeft ook op deze school gezeten en zit in de elektrotechniek. Op dit moment loop ik stage bij hem. Dat is af en toe wel gek, maar ik vind het vooral heel leuk om te zien wat hij doet.”

Gezond

“Wat deze school anders dan andere scholen maakt? Er wordt vooral gekeken naar wat jij wilt en er is veel persoonlijk contact. Ook helpt de school ons om gezonde keuzes te maken. Zo wordt er af en toe fruit uitgedeeld en krijgen we crossfit. Ik vind het wel goed dat ze hier aandacht aan besteden. Het is toch belangrijk en door dit soort dingen denk je er meer over na.”

Helpen

“Volgend schooljaar ga ik Logistiek niveau 1 doen op het ROC in Hoofddorp. Ik blijf wel onder begeleiding van Praktijkschool De Linie. Dat betekent: één dag in de week naar deze school, één dag in de week naar het ROC en de andere drie dagen loop ik stage. Gelukkig blijf ik de docenten van deze school zien en kunnen ze me helpen als ik ergens tegenaanloop.”