13 april 2022

“Na de les maak ik vaak even een praatje met de docenten”

Dunamare Onderwijsgroep bestaat uit maar liefst 22 scholen. Van praktijkonderwijs tot gymnasium en elk met een eigen identiteit. In deze serie delen leerlingen de ‘ins en outs’ over hun school. Vandaag: Yf Dekker (15) uit Haarlem. Hij zit in 3 havo op het Coornhert Lyceum.

“Het Coornhert is een CultuurProfielSchool. Dat betekent dat er veel wordt gedaan op het gebied van kunst en muziek. Omdat ik gitaar speel en van muziek houd, spreekt me dat heel erg aan. In de school is een groot podium waar muziekavonden worden gehouden en toneelclubjes opvoeringen doen.”

Concentreren

“Er zijn veel leuke plekjes waar je kunt ontspannen. Zo hebben we een heel chille ruimte om pauze te houden: de serre. Er is daar veel daglicht en er staan allemaal bankjes waar je lekker kunt zitten. Maar mijn favoriete plek is toch wel de mediatheek. Als ik even geen zin heb in mensen of wil leren voor een toets ga ik daar zitten. Het is er stil, waardoor je je goed kunt concentreren.”

Uitblinken

“De docenten zijn allemaal aardig. Mevrouw Baal van Nederlands, mevrouw van der Zwaal van wiskunde en mijn mentor mevrouw Geisink vind ik uitblinken. Zij zijn heel meelevend en je kunt altijd naar ze toelopen. Vaak maak ik nog even een praatje met ze na de les en daar nemen ze echt de tijd voor.”

Titel

“Naast muziek vind ik aardrijkskunde en natuurkunde interessant. Ik heb daarom voor het profiel Natuur & Techniek gekozen met als extra vak muziek. Bovendien kun je daar alle kanten mee op: ik heb namelijk nog geen flauw idee wat ik hierna wil doen. Misschien wel naar de universiteit, zodat ik een titel krijg. Dat lijkt me wel wat.”