8 april 2022

Boekentips: 5 pageturners op een rij

De komende week staat in het teken van boeken. Vanaf morgen tot en met 18 april is het Boekenweek. Charlotte Speekenbrink, docent  Nederlands en taalcoördinator op het Haarlemmermeer Lyceum - locatie Baron de Coubertinlaan, deelt haar ultieme pageturners én die van andere docenten Nederlands en Engels bij haar op school. Lees je mee?

1. Ik ben er niet – Lize Spit

Dit is een literaire roman, geschreven vanuit het perspectief van een jonge vrouw wiens vriend terechtkomt in een psychose. Lize Spit vind ik een goede schrijver en het verhaal is heel spannend geschreven. Het is wel een dikke pil, maar ik had het boek zó uit.

2. Roman van Heinric en Margriete van Limborch – Ingrid Biesheuvel

Ben je benieuwd hoe de wereld verdeeld was in grote rijken? In dit boek, een handschrift uit de 14e eeuw, lees je er meer over. Het is vertaald uit het Middelnederlands en het Ripuarisch door Ingrid Biesheuvel. Eigenlijk is het een 14e-eeuwse young adult-roman. Schitterend, met veel hoofse liefde en riddergevechten.

3. I’ll give you the sun – Jandy Nelson

Een young adult en requiemroman over een meisje dat haar tweelingbroer verliest en vervolgens worstelt om het leven weer op te pakken. Erg toegankelijk geschreven en leuk voor zowel jongeren als ouderen. Ik zou altijd aanraden om het boek in de origineel geschreven taal te lezen, maar ook in het Nederlands is het fijn.

4. Good Omens - Neil Gaiman and Terry Pratchett

Een vermakelijk boek om in een ruk uit te lezen! Het verhaal wordt met humor verteld en gaat over de zoon van Satan en de komst van de eindtijd. Verwijzingen hebben vaak een grappige twist en schetsen een beeld dat past bij de inhoud van dit boek.

5. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Een non-fictiewerk over de misvatting dat de mens van nature slecht is. Vrij veel pagina’s, maar wel behapbaar. Zelf vond ik het wat moeilijk om mijn aandacht bij het boek te houden maar als luisterboek zeker een aanrader.