14 april 2022

Liefdevolle samenwerking tussen ‘Ons Tweede Thuis’ en Hoofdvaart College

Sinds een aantal maanden helpen de cliënten van stichting ‘Ons Tweede Thuis’ het Hoofdvaart College met kleine klusjes. Gerrie Windhoud is werkzaam als hoofd facilitaire dienst op de school in Hoofddorp en begeleidt de samenwerking met veel plezier. Gerrie: “Als ik hun enthousiasme zie, dan smelt ik!”

Gerrie Windhoud geniet met volle teugen als hij praat over de samenwerking tussen zijn school en de stichting. “Bij ‘Ons Tweede Thuis’ verblijven mensen met een beperking, die ook dagbesteding krijgen. Omdat de stichting om de hoek van het Hoofdvaart College zit, helpen de bewoners ons maar al te graag met kleine klusjes. Van het vernietigen van papier en het samenstellen van wervingstasjes tot opruimen of inpakken.”

Veel enthousiasme

De samenwerking is een groot succes. “Het mes snijdt aan twee kanten. De cliënten hebben een leuke dagbesteding plus een fijne wandeling naar onze school. En wij zijn heel erg geholpen met de extra handen! Alles gebeurt vrijwillig, maar ze krijgen er heel veel plezier en liefde voor terug. Als ik hun enthousiasme zie, dan smelt ik! En ik niet alleen, ook de leerlingen en docenten vinden het prachtig.”

Techniekonderwijs

Onlangs hebben de cliënten de afdeling Techniek geholpen. “Het Hoofdvaart College doet sinds drie jaar mee aan het landelijke project Sterk Techniek Onderwijs, waarin gewerkt wordt aan het promoten van techniek(onderwijs). Basisschoolleerlingen komen dan dingen bij ons maken, maar alle losse onderdelen moeten daarvoor eerst in een zakje gedaan worden. Dat hebben de cliënten voor ons opgepakt. Als dank hebben onze leerlingen een klok met het logo van de stichting gemaakt. Zo helpen we elkaar, als goede buur!”

Foto: Gerrie Windhoud (tweede van rechts) met een aantal cliënten van Ons Tweede Thuis.