2 februari 2024

“Met veel enthousiasme gooien we elk jaar weer de deuren van onze school open”

De open dagen staan voor de deur; een drukke en inspirerende tijd. Van het organiseren van doe-middagen en kennismakingsmomenten tot open avonden en campagnes. Hoe vullen onze Dunamare-scholen deze periode in? Verschillende collega’s praten ons bij. Vandaag: Melanie Lettenmeijer, PR-medewerker van het Technisch College Velsen en Maritiem College IJmuiden.

Melanie: “In ons gebouw zitten twee scholen onder één dak: Het Technisch College Velsen en het Maritiem College IJmuiden. Bij het organiseren van de open dagen is dit uitdagend, want met zowel een maritieme als een technische tak spreken we verschillende doelgroepen aan. Omdat er weinig maritieme vmbo-scholen in ons land zijn, hebben we leerlingen uit heel het land in huis en is de wervingscampagne breed en zelfs landelijk uitgezet.”

Meidenavond

“Met veel enthousiasme gooien we elk jaar weer de deuren van onze school open. Alle praktijklokalen - met de nieuwste technische snufjes - én ons eigen schip zijn indrukwekkend en bijzonder. Door deel te nemen aan onze doe-middagen kunnen leerlingen ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten en nog beter een keuze maken. Sinds een paar jaar organiseren we een ‘Girls Night’. Met succes! Er zijn veel jongens op onze school, dus hiermee hopen we ook dit jaar weer meer meisjes aan te spreken. Zij gaan creatief aan de slag met een technisch werkstuk. Bij het Maritiem College gaan ze een stuk varen. Het is leuk om meisjes te laten ervaren dat onze school zoveel meer biedt dan alleen ambachtelijke techniek!”

Schoolkeuze

“We zijn sinds kort ook gestart met een TechClub voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. Zij komen zes weken lang elke woensdagmiddag naar onze school voor leuke en leerzame workshops. Kinderen zijn dan al bezig met het maken van een schoolkeuze en op deze manier kunnen ze alvast kennismaken met het onderwijs dat wij bieden. Dit werkt doorgaans ontzettend goed; ze raken vertrouwd met de school en je bindt ze dan echt aan je. Ook nieuw is dat onze maritiem collega’s van de huisvesting dit jaar de boer op gaan. Zij brengen flyers rond op basisscholen buiten de regio en geven soms presentaties. Een leuke manier om nog meer mensen te werven, zodat iedereen weet wat voor leuke school dit is!”