30 januari 2024

“Mensen helpen bij zo’n belangrijke keuze geeft veel energie”

De open dagen staan voor de deur; een drukke en inspirerende tijd. Van het organiseren van doe-middagen en kennismakingsmomenten tot open avondenen campagnes. Hoe vullen onze Dunamare-scholen deze periode in? Verschillende collega’s praten ons bij. Vandaag Rick van Niekerk, communicatieadviseur op het Haarlem College.

Rick: “Wij vinden het belangrijk dat niet alleen docenten informatie geven op de open dagen, maar ook leerlingen vertellen over onze school. Dan krijg je toch het ‘echte’ verhaal. Bovendien spreken ze meer de taal van de groep 8’ers die komen kijken. De rondleidingen worden daarom gegeven door een docent sámen met een brugklasser. Bij elk vak zijn er verschillende activiteiten. Zo kun je dit jaar onder meer een neptatoeage krijgen bij de kunstvakken en pannenkoeken bakken bij de richting zorg. Ook hier slaan docenten en leerlingen de handen ineen. Dit zorgt voor een heel leuke interactie!”

Van robots tot theater

“Naast een kijkje bij de beroepsrichtingen en AVO-vakken kunnen bezoekers aan de slag in ons TechLab. Hier kun je de vele toepassingen van techniek ontdekken, zoals drones, robots en virtual reality. Waar we ook erg trots op zijn, is ons eigen theater. Tijdens de open dagen wordt hier doorlopend een show gegeven door (oud)leerlingen en docenten: van dans en zang tot cabaret en toneel. Een ander leuk onderdeel is onze photobooth, waar leerlingen al dan niet samen met een ouder of verzorger op de foto mogen. Deze drukken we gelijk af in ons copycenter, zodat het klaarligt bij vertrek; een leuke herinnering aan de open dag. Dit is elk jaar weer een succes!”

Eén-op-één-aandacht

“Voor specifieke vragen kunnen bezoekers bij de informatiekraampjes in de aula terecht. Bijvoorbeeld voor informatie over de uitbreiding van ons onderwijsaanbod. Want vanaf volgend schooljaar biedt het Haarlem College naast vmbo-basis, -kader en mavo ook havo aan. Maar denk eveneens aan vragen over de extra ondersteuning die wij onze leerlingen geven bij dyslexie en dyscalculie. Dat stukje één-op-één-aandacht, vinden we heel belangrijk! Ik denk dat iedereen die hier een voet over de drempel zet gelijk merkt: het Haarlem College is een warm bad met oog voor elke leerling. Waar ik het meest naar uitkijk? De lach op de gezichten van onze eigen én toekomstige leerlingen, maar ook de gesprekken met ouders en verzorgers. Dat je mensen kunt helpen bij zo’n belangrijke keuze geeft veel energie. Dan ga je met een goed gevuld hart naar huis!”