5 februari 2024

Alex de Custer nieuwe directeur Tender College IJmuiden

Vanaf 27 mei 2024 volgt Alex de Custer Ron Pluimert op als nieuwe directeur van het Tender College in IJmuiden. Alex komt van het Bonhoeffercollege in Castricum, waar hij sinds 2021 afdelingsleider bovenbouw havo is. Daarvoor heeft Alex in diverse functies op het Tender College gewerkt. Zijn ervaring en expertise passen uitstekend in het profiel dat de benoemingsadviescommissie had opgesteld.

Huidig directeur Ron Pluimert blijft nog aan tot de zomervakantie om een zorgvuldige overdracht aan Alex te verzorgen en een aantal opdrachten binnen de school af te ronden. Daarna gaat Ron genieten van een welverdiend pensioen.

Henk Post en April van Loenen zijn verheugd over de benoeming van Alex. “Alex beschikt over sterke leiderschapskwaliteiten. Bovendien kent hij de school en weet wat de kracht is van het team en waar de kansen liggen. Dit past precies in het profiel dat wij voor ogen hebben. Heel fijn ook dat Ron de eerste tijd aanblijft om zijn kennis en ervaring met Alex te kunnen delen,” aldus April

Op het Tender College gaat Alex samen met het team verder met het ontwikkelen van het onderwijs dat de school zo bijzonder maakt. Alex: “Ik kijk er enorm naar uit om weer terug te gaan naar het Tender College en om samen met het team, de leerlingen en de ouders verder te bouwen aan de mooie school die het is.”