14 februari 2024

Liefde hangt in de lucht op Dunamare-scholen

Rozen, rode lopers en cadeautjes…Vandaag is het de dag van de liefde. Ook op de Dunamare-scholen vliegen de cupido-pijlen in het rond. Valentijnsdag wordt niet overgeslagen.

Leerlingen van het Hoofdvaart College kunnen met een Valentijnsactie cadeautjes kopen en die (anoniem) laten bezorgen in de les. Bij het Haarlemmermeer Lyceum Tweetalig verkopen ze chocolade en ook het Schoter is actief. Sara Nap, docent Nederlands en Duits: “Dit jaar is onze rozenactie, georganiseerd door de werkgroep Onderwijs, weer een groot succes. Leerlingen konden een roos bij de balie bestellen voor hun crush, favoriete docent of beste vriend en deze wordt vandaag bezorgd. Met (als je dat wil) een mooie boodschap erbij. Maar liefst 65 mensen zijn dit jaar verrast met een roos, ontzettend leuk!”

Liefdesmuur

Collega Nadine Loerakker, van het Spaarne College: “In de (mentor)lessen wordt er bij ons deze periode ook extra aandacht besteed aan de thema’s liefde, relaties en seksualiteit. In het kader van de ‘Week van de Liefde 2024’ kunnen docenten kiezen uit diverse lesopties zoals ‘wensen en grenzen’ of werken met gesprekstartende minivideo’s.” Vandaag is de school volop versierd. “Onze leerlingen hebben een hartframe gemaakt waar je op de foto kan, er is een liefdesmuur waar collega’s en leerlingen iets liefs op post-its kunnen schrijven en docenten hebben knipperende hartjesbroches gekregen in hun postvakje. Als klap op de vuurpijl zijn we nu ook in het bezit van een vignet in het kader van Gezonde School; ‘(Gezonde) Relaties en Seksualiteit’, vandaag overhandigd door de Gezonde Schooladviseur van de GGD."