13 november 2023

Feestelijke opening op Het Schoter

De nieuwbouw van Dunamare-school Het Schoter is afgelopen vrijdagmiddag feestelijk geopend. Na de bouw van de Yvonne van Gennip Hal naast de school én een grote verbouwing van anderhalf jaar is het gebouw nu helemaal klaar voor de toekomst. “We hebben meer ruimte en lucht gekregen in de school”, aldus conrector Joost van het Kaar.

Ondanks een regenachtige middag verzamelden ouders, leerlingen, buurtbewoners en andere belangstellenden zich vrijdag 10 november op het plein bij het gemoderniseerde en uitgebreide pand van Het Schoter. De oudste en de jongste leerling knipten het lint door waarna de bezoekers de vernieuwde school konden bewonderen. Er is in anderhalf jaar veel veranderd, vertelt facilitair manager Kees Beentjes: “We hebben daarbij duurzame keuzes gemaakt. Onze nieuwbouw is gasloos, heeft 320 zonnepanelen en er staan 2 warmtepompen op ons dak.”

Groen schoolplein

De leerlingen kunnen ook genieten van veel vernieuwing. “De aula en de pauzeruimtes beneden zijn een stuk ruimer en er is een ondergrondse fietsenstalling waardoor de leerlingen door school zo naar hun fiets kunnen lopen. Daarnaast hebben we een groen schoolplein, de entree van de school is vernieuwd, er zijn extra zitjes en volop mogelijkheden voor sport en spel buiten”, vervolgt de conrector Joost van het Kaar. De bezoekers reageren enthousiast. “Ik vind het resultaat heel mooi geworden”, aldus een vwo-leerling.