27 november 2022

Dunamare-scholen vallen in de prijzen tijdens Scholieren Debattoernooi

Afgelopen donderdag deden het Haarlemmermeer Lyceum Tweetalig en Haarlemmermeer Lyceum Dalton mee aan de vijftiende editie van het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi. Met goed resultaat, want beide scholen vielen in de prijzen!

Zelf een standpunt innemen over een onderwerp én met respect luisteren naar de mening van een ander: het zijn belangrijke vaardigheden om actief mee te kunnen doen in de maatschappij. Onze Dunamare-scholen hechten hier veel waarde aan en nemen graag deel aan activiteiten die hieraan bijdragen.

Winnende school

Tijdens het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi namen verschillende scholen uit de regio het tegen elkaar op in de Raadszaal in Hoofddorp. Ook Dunamare-scholen Haarlemmermeer Lyceum Tweetalig en Haarlemmermeer Lyceum Dalton waren present. Volgens de jury kwam de allerbeste debatgroep van Haarlemmermeer Lyceum Dalton.

Teamwork

De andere winnende Dunamare-school, Haarlemmermeer Lyceum Tweetalig, werd geroemd om zijn teamwork. De deelnemende leerlingen hebben voor het toernooi debatlessen op school gevolgd en volop geoefend. De winnaars mogen zich een jaar lang de beste debaters van Haarlemmermeer noemen.