22 november 2022

“Ik had nooit gedacht dat ik in het onderwijs zou gaan werken”

Dunamare doet zoveel meer. Wat valt onze nieuwe medewerkers daarin op en hoe bevalt hun baan? Deze week: Thomas van Lammeren (29), sinds een maand werkzaam als conciërge op het Haarlem College; zijn eerste baan in het onderwijs.

“Als je me een jaar geleden had verteld dat ik vandaag de dag in het onderwijs zou werken, had ik hard gelachen. Het onderwijs? Ik heb een achtergrond in de beveiliging en altijd gewerkt bij festivals, de Marechaussee en op Schiphol. Maar toen ik bij mij op de waterpolovereniging - waar ik al jaren kinderen train - in gesprek raakte met de Facility Manager van het Haarlem College, dacht ik: wie weet is het vak conciërge wel iets voor mij. Mijn ervaring van training geven bleek van toegevoegde waarde en ik kreeg de baan.”

Warm bad

“Samen met vijf andere collega’s versterk ik nu het team van conciërges. Ik ben verantwoordelijk voor de pantry’s: ik zorg dat de koffie- en theefaciliteiten bijgevuld zijn en de prullenbakken geleegd. Ook surveilleer ik elke dag op ons buitenplein. Werken op het Haarlem College voelt als een warm bad; ik ben door alle collega’s fijn onthaald. In eerste instantie dacht ik dat ik alleen maar met het Haarlem College te maken zou hebben. Ik was dan ook positief verrast toen ik doorkreeg dat mijn school onderdeel is van een onderwijsgroep. Wat Dunamare allemaal voor de medewerkers doet, is hartstikke goed. Ik kreeg bij mijn vorige werkgevers nooit meer dan een EHBO- of bhv-cursus aangeboden. Wat een contrast met het aanbod van de Dunamare Academie! Zelf start ik eerst met de studie pedagogisch conciërge, waar ik erg naar uitkijk.”

Van waarde

“Het leukste in mijn baan vind ik de interactie met de leerlingen. Ik heb toch het idee dat ze soms wat eerder bij mij aankloppen, dan bij een oudere collega. Bovendien kan ik me nog zo goed herinneren hoe zo’n middelbareschooltijd voor mezelf was. Zeker de eerste periode: je voelt je vaak verloren, onzeker en onwennig in zo’n groot schoolgebouw. Ik vind het fantastisch om van waarde te kunnen zijn voor de leerlingen en voor mijn gevoel écht iets bij te dragen aan de maatschappij. Inmiddels zou ik niks anders meer willen: ik zit hier helemaal op mijn plek.”