22 maart 2024

“De combinatie van inzicht, snelheid en doorzettingsvermogen leverden de eerste prijs op”

Leerlingen van Praktijkschool Oost ter Hout streden onlangs om de gouden bokaal van Numolympics: een reken- en wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Met succes, want de praktijkschool sleepte de eerste prijs in de wacht.

In de digitale omgeving van online leermiddel NUMO werden taken klaargezet die tijdens de rekenlessen afgerond moesten worden. De dertien deelnemende leerlingen uit de eerste, tweede en derde klas van Oost ter Hout hadden de meeste opdrachten goed én deze het snelst afgerond. Ook hun doorzettingsvermogen was opgevallen, want ze hadden gebruikgemaakt van de mogelijkheid om opdrachten te verbeteren. De Dunamare-school is trots: “De combinatie van inzicht, snelheid en doorzettingsvermogen leverden de eerste prijs op. Een fantastische prestatie!”

Gouden wisselbeker

De prijs werd officieel uitgereikt door twee vertegenwoordigers van NUMO. De leerlingen kregen een mooi certificaat voor in het portfolio, mogen een keer film kijken in de klas én ontvingen een gigantische gouden wisselbeker. Praktijkschool Oost ter Hout heeft de smaak te pakken en kijkt al uit naar de volgende editie. “We gaan onze titel dan uiteraard verdedigen!”