10 maart 2021

Bart Oremus neemt afscheid als rector van het Haarlemmermeer Lyceum, locatie Baron de Coubertin.

Aan het eind van dit schooljaar neemt rector Bart Oremus afscheid als rector van de locatie Baron de Coubertin van het Haarlemmermeer Lyceum. Hij maakt een overstap naar de Wolfert van Borselen scholengroep in Rotterdam, waar hij voorzitter wordt van de centrale directie.

Bart Oremus startte zijn loopbaan in 1997 als docent geschiedenis op het Coornhert Lyceum en maakte in 2008 de overstap naar het Haarlemmermeer Lyceum. April van Loenen: ‘Bart heeft samen met de schoolleiding en het personeel veel bereikt en mooie initiatieven kunnen ontwikkelen, zoals de status van LOOT-school, seniorschool TTO, gecertificeerd TTO mavo, een geslaagde splitsing van een school naar twee gebouwen met een eigen gezicht. 

Wij zijn onder de indruk van zijn kennis en de betrokkenheid die Bart uitstraalt en we gunnen hem een mooie vervolgstap in zijn carrière’. Over de redenen voor zijn vertrek zegt Bart: ‘Ik zie het als een mooie uitdaging en kans op ontwikkeling om mijn kennis er ervaring in de grootstedelijke setting in te zetten en wil me sterk maken voor samenwerking op alle fronten’. ‘Bart blijft tot het eind van het schooljaar aan als rector van het Haarlemmermeer Lyceum’, vertelt April. ‘Dat geeft ons alle tijd om een goede opvolger te vinden. Tot die tijd hebben wij er het volste vertrouwen in dat Bart samen met de huidige, zeer ervaren schoolleiding goed zal zorgdragen voor het dagelijkse reilen en zeilen van de school’. 

Met vriendelijke groet, College van Bestuur, Henk Post, April van Loenen.