9 maart 2021

Aandacht voor álle leerlingen – zo doet De Hartenlust dat

Gelukkig mogen alle leerlingen nu mondjesmaat weer naar school. Toch volgen ze voor het grootste deel het onderwijs nog thuis, waar ze onze extra aandacht hard nodig hebben. Hoe krijg je dat voor elkaar?

“Het bijzondere aan De Hartenlust is dat wij altijd al intensieve aandacht geven aan onze leerlingen”, zegt adjunct-directeur Mardike de Goede. “Dat komt omdat wij een kleine school zijn, met 370 leerlingen. Iedereen kent elkaar, het contact is daardoor heel laagdrempelig.” Veel scholen worstelen met de vraag hoe ze goed zicht houden op alle leerlingen en iedereen voldoende aandacht geven. 

Mardike: “Onze mentoren zijn al gewend om veel te bellen, te mailen en te chatten met hun leerlingen. Wij hebben ook het type ouders dat enorm betrokken is bij school. Ik realiseer me dat dit in deze tijden een enorme luxe is. Want los van het online lesgeven, is het verder business as usual voor ons. 

We hebben maar twee leerlingen die gebruikmaken van de noodopvang op school. De rest draait gelukkig prima mee thuis. En is natuurlijk wel héél blij dat ze nu weer een paar dagen naar school mogen komen. Net als onze drie examenklassen, die kwamen iedere dag al ‘gewoon’ naar school.”