13 november 2019

Zeer geslaagde eerste introductiebijeenkomst nieuwe medewerkers

Dinsdagmiddag 12 november vond op het Vellesan College de eerste introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers van dit jaar plaats.

Daar verzamelden 75 nieuwe collega’s van diverse Dunamare scholen zich om kennis te maken met elkaar en met Dunamare Onderwijsgroep. Als eerste kregen bestuurders Albert Strijker en Jan Rath het woord om de nieuwe collega’s welkom te heten en iets te vertellen over Dunamare Onderwijsgroep. Met veel passie vertelden beiden over de essentie van goed onderwijs en wat de Dunamare Onderwijsgroep voor de nieuwe collega’s zou kunnen betekenen. Het ging onder andere over de diversiteit aan scholen en onderwijssoorten binnen Dunamare, over hoe mooi het is om vanuit het onderwijs bij te dragen aan de brede ontwikkeling van kinderen, en hoe belangrijk het is om als medewerkers zelf ook te blijven leren en een onderzoekende houding te hebben. 

 Het grootste gedeelte van de bijeenkomst bestond vervolgens uit een interactief gedeelte onder leiding van dagvoorzitter Natasha Schulte, die zelf ook werkzaam is geweest als docent en zich dus helemaal ‘thuis’ voelde op deze bijeenkomst. Zij legde enkele stellingen en vragen voor aan de deelnemers die inspeelden op actuele thema’s voor nieuwe medewerkers binnen het onderwijs. Natuurlijk ging het daarbij over de vele zaken die er op je af komen als kersverse docent of als nieuwe medewerker op een bepaalde school. Maar daarnaast gaven de deelnemers vanuit hun frisse blik ook concrete tips over zaken die volgens hen beter kunnen of waarover zij zich verwonderen. In een open sfeer ontstond onder leiding van Natasha een mooie dialoog. Of zoals een van de deelnemers het verwoordde: “Natasha zorgde ervoor dat iedereen erbij bleef, maar ook onderdeel van het geheel werd”. 

 Alles bij elkaar een goede en geslaagde bijeenkomst. Op 19 november volgt er een tweede introductie bijeenkomst op het Sterren College.