4 januari 2021

Welkom April van Loenen, nieuw bestuurslid College van Bestuur

Vanaf vandaag start April van Loenen als lid van het College van Bestuur van Dunamare Onderwijsgroep. Daarmee zijn we een bevlogen en zeer ervaren bestuurder rijker, die goed past bij de cultuur van Dunamare Onderwijsgroep.

April was algemeen directeur van scholengroep Melanchthon in de regio Rotterdam, een scholengemeenschap met ruim 5.200 leerlingen en zo’n 500 medewerkers. Daarvoor had ze verschillende andere functies in het onderwijs. Eerst als docent, daarna als leidinggevende bij grotere onderwijsorganisaties, zowel binnen het voortgezet onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. 

Samen met bestuursvoorzitter Henk Post zal April leiding geven aan Dunamare Onderwijsgroep. April zal zich daarbij met de interne organisatie bezighouden en Henk juist meer met de externe relaties. En voorlopig is April eerste aanspreekpunt voor de scholen in de regio’s Haarlemmermeer en Velsen, terwijl Henk dat is voor de scholen in Haarlem en de maritieme scholen. 

Afscheid Albert Strijker

De komst van deze nieuwe bestuurder luidt tegelijkertijd het afscheid in van een andere bestuurder: Albert Strijker, founding father van Dunamare Onderwijsgroep. Albert treedt af als bestuurder, maar blijft aan tot zijn pensioen in maart om het College van Bestuur met advies bij te staan. We zullen natuurlijk nog op een mooie manier afscheid van Albert Strijker nemen, passend bij zijn lange historie binnen Dunamare en passend bij datgene wat in deze tijden mogelijk is.