30 augustus 2022

Vernieuwend Agora-onderwijs van Saga Driehuis van start

Na een grondige verbouwing in de zomermaanden opent onze kersverse Dunamare-school Saga Driehuis vandaag haar deuren. Wij heten alle medewerkers, ouders en leerlingen van harte welkom bij onze onderwijsgroep!

Saga Driehuis biedt vernieuwend Agora-onderwijs aan. Daarmee is er voor leerlingen in de regio Velsen een verfrissend alternatief bijgekomen voor het bestaande aanbod aan voortgezet onderwijs. Oprichter en teamleader Henriëtte Albregts: “Onze school is gebaseerd op een compleet nieuwe manier van lesgeven: Agora. Een leeromgeving die kinderen motiveert en recht doet aan de verschillen tussen kinderen. Ieder kind leert op zijn of haar manier. Er zijn geen klassen, cijfers en toetsen. Kinderen onderzoeken wat zij interessant vinden, ontdekken zo wie ze zijn en waar de talenten liggen.”

Mooie start

Van de leerlingen die dit schooljaar starten, komt de helft uit Velsen en de andere helft uit Haarlem en omstreken. Het enthousiaste team van Saga Driehuis, dat bestaat uit vijf coaches (allen bevoegd docent), een LO-coach, een teamleider, zorgcoordinator, conciërge en afdeling administratie, staat te trappelen om de 54 nieuwe leerlingen vanuit groep acht én 18 zij-instromers te ondersteunen. Om de start van Saga Driehuis te vieren, vindt er op 10 oktober een feestelijke opening plaats.

Meer weten over Saga Driehuis? Neem een kijkje op de vernieuwde website.