14 april 2024

Schoolleider Carlijn Bos rent de marathon voor het goede doel

Als gezonde school zet Dunamare-school het Spaarne College zich graag in voor sportieve activiteiten. Zo doet een aantal collega’s dit jaar weer mee aan de Grachtenloop en rent Carlijn Bos, schoolleider leerjaar 3, vandaag de Marathon Rotterdam voor het Aad van Langen fonds, dat leerlingen steunt die het financieel minder hebben.Carlijn: “Ik zet me graag in voor dit prachtige doel!”

Carlijn, je doet zondag mee aan de marathon. Eerste keer?

“Ik heb hem nog nooit gelopen, maar loop al wel dertig jaar hard om mijn hoofd leeg te maken. Wedstrijden zijn niet echt mijn ding, maar ik dacht: omarm je angsten, niet bang zijn voor blessures en let’s go! Dat geef ik de leerlingen ook graag mee.”

Dat is niet niks: van recreatieve kilometers naar ruim 42 kilometer komende zondag!

“Ik had ook nooit gedacht dat ik dit zou doen! Ik wil geen blessure dus ik ben wel wat anders en intensiever gaan trainen. Bovendien wilde ik deze 40.000 stappen en urenlange training graag koppelen aan een mooi doel dat dichtbij me staat. En toen dacht ik direct aan mijn eigen school.”

Je loopt voor het Aad van Langen fonds.

“Dit fonds is een aantal jaren geleden opgericht door familie van een overleden collega en zet zich in voor leerlingen die het financieel minder breed hebben thuis. Dat vertaalt zich voor ons in leerlingen die niet mee kunnen op buitenlandreis, geen eten bij zich hebben in de pauze, geen fiets kunnen betalen of een nieuwe bril nodig hebben maar dat niet kunnen bekostigen.”

Dit doel gaat het Spaarne College nauw aan het hart.

“Ja, het is heel bijzonder dat we als school zo’n fonds hebben. Er zullen meer scholen zijn die te maken hebben met keuzes in het vergoeden van kosten. We zouden leerlingen nooit buitensluiten, want een buitenlandreis is heel vormend. Maar door dit extra potje is er wel meer mogelijk. Op het Spaarne College is er veel aandacht voor elke leerling en met name de mentor signaleert soms dat bepaalde leerlingen het niet zo breed hebben thuis. Het is fijn om vanuit het potje van het Aad van Langen fonds iets extra’s bij te kunnen dragen.”

Ben je er klaar voor?!

“Toen ik 35 kilometer had gelopen, dacht ik: nu nog 7 km… nou dat kan ik. Ik heb geen blessures en ik ben er klaar voor! Ik ben heel trots op het bedrag dat nu al is opgehaald: bijna 5000 euro. Dat motiveert enorm. Zondag ga ik genieten én ontzettend mijn best doen. Voor het Spaarne College, voor mezelf maar bovenal voor de leerlingen die het zo hard nodig hebben!”

Op woensdag 17 april overhandigt Carlijn Bos een cheque aan het Spaarne College met het uiteindelijke bedrag. Wil je ook sponseren? Dat kan via deze link.