19 september 2023

“Praktijkschool Uithoorn wordt toekomstproof!”

Onze Dunamare-scholen zijn alweer even op stoom. Hoe zijn de eerste weken gegaan en wat zijn de plannen voor de komende tijd? We vroegen het aan Pim Teunissen, directeur van Praktijkschool Uithoorn.

Pim, de school is net weer geopend, hoe zijn jullie het schooljaar gestart?

“Gunstig! We mochten vier nieuwe collega’s verwelkomen, best bijzonder gezien het lerarentekort. Maar onze school spreekt veel docenten aan: kleine klassen, een goede sfeer en een mooie school… en hij wordt nog mooier!”

Oh, vertel!

“Het is nu nog een beetje rommelig, maar na de herfstvakantie hebben we de beschikking over twee nieuwe lokalen en de personeelskamer krijgt een complete metamorfose. Bovendien komt er een mooie nieuwe buitenruimte. Een deel wordt moestuin en een deel buitenruimte voor de dieren. Er komen kippen, konijnen, een geitje en misschien wel een klein varkentje. Ons voorterrein pakken we ook aan. In plaats van tegels wordt het mooi groen inclusief een voetbalveldje. Onze school wordt toekomstproof, zodat we zo’n 200 kinderen bij ons op school kunnen onderbrengen.”

Hoe zijn de leerlingen van start gegaan?

“De eersteklassers laten we bij ons eerst wennen op school. In oktober gaan ze dan met elkaar op brugklaskamp. Verder zijn we heel goed georganiseerd van start gegaan met gestructureerde lessen. Dat is zeker voor onze leerlingen extra belangrijk.”

Wat staat er verder op de planning voor de komende tijd?

“We zijn met de verbouwing bezig en dat is voor nu even genoeg. Wel willen we werk maken van leuke openingsactiviteiten in het najaar, want de verbouwing is zeker een mijlpaal. Het 12,5 jarig bestaan van de school kon tijdens de coronapandemie niet doorgaan, dus we zijn wel weer toe aan een feestje! Niet alleen leerlingen, ouders en verzorgers maar ook Dunamare-collega’s zijn van harte welkom.”

Waar kijk je verder naar uit?

“Het is heerlijk dat we weer een volledig team hebben. Ik kijk ernaar uit om met deze jonge mensen aan de slag te gaan. We zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe organisatiestructuur, een nieuwe teamleider én een nieuwe onder- en bovenbouwcoördinator. Ik hoop dat we daarmee een grote slag kunnen maken in het innoveren van het praktijkonderwijs in Uithoorn.”