10 juni 2024

“Onze nieuwbouw is van alle gemakken voorzien”

De officiële opening van de nieuwbouw op de Maritieme Academie Harlingen is een feit. Na feestelijke dagen met zowel een lunch voor de leerlingen, roei-elfstedentocht én een heus optreden van rapper Raptiel is het zover: de Dunamare-school kan over naar de nieuwe huisvesting. Wat vinden de leerlingen er zelf van? We spraken Alex en Bjorn uit klas 2.

Na maandenlang bouwen, sjouwen en verhuizen mogen de leerlingen en de collega’s nu eindelijk genieten van een ultramoderne huisvesting. Alex: “Het is een enorme verbetering, de school is heel luxe geworden. Er is veel meer licht en ruimte en we hebben een fijne chillruimte met spelcomputers. Ook fijn: elke afdeling heeft een eigen keukentje waardoor je makkelijk even wat op kan warmen of af kan wassen. Klasgenoot Bjorn vult aan. “Ik voel me hier gelijk thuis en de grote eetzaal vind ik heel mooi. Het is minder gehorig dan voorheen en bij mooi weer kun je lekker naar buiten!”

Gezonde start van de dag

Teamleider huisvesting Cindy Postma is ontzettend tevreden met het resultaat. “We zijn al tijden bezig met de verbouwing en verhuizing. Maar het is ‘t wachten waard geweest! De nieuwbouw is van alle gemakken voorzien om modern en duurzaam onderwijs te bieden. In het hart van de eetzaal vind je onze mooie grote keuken. Dagelijks kun je hier zien dat we werken met verse producten. En elke ochtend ontbijten we hier met elkaar. Dat werkt verbindend. Voorheen bleven de leerlingen wel eens liggen, maar nu wekken we iedereen zodat we samen gezond de dag kunnen starten.”

Geluisterd naar de wensen

De leerlingen hadden een grote stem in de keuzes van de nieuwbouw. Cindy: “We hebben overal over nagedacht, zowel over de praktische invulling als bijvoorbeeld materiaal- en kleurkeuze.” Ze benadrukt dat hierbij juist naar de wensen van de leerlingen is geluisterd. “De leerlingen wonen hier en moeten zich thuis kunnen voelen. Er is een fijne ontspanningsruimte, elke afdeling heeft een pooltafel en de bedden zijn op verzoek wat lager.” Bjorn: “Je bed opmaken was vrij lastig met die hoogslapers. Nu gaat dat veel makkelijker.” Alex: “Ik vond de vorige douches niet zo gebruiksvriendelijk, maar nu hebben ze een mengkraan. Het is fijn dat ze daar echt rekening mee hebben gehouden.” Cindy heeft er zin in. “We hebben alles in huis om onze leerlingen klaar te stomen voor een mooie maritieme toekomst!”