14 juni 2024

Kleurrijke reis door en voor leerlingen

Voor de zesde keer op rij exposeert Praktijkschool De Linie met beeldend werk in galerie C. het cultuurgebouw in Hoofddorp. Met veel enthousiasme en inzet hebben de leerlingen tijdens de lessen werkstukken en gedichten gemaakt in het thema ‘kleur’; nu te bewonderen voor publiek. Clara Kouwenhoven, docent beeldende vorming: “Levensecht leren in de praktijkstaat hier centraal.”

Kouwenhoven: “Tijdens beeldende vorming, textiel, Nederlands en techniek is er hard gewerkt aan een breed scala aan kunstwerken. Hierbij zijn diverse technieken verkend, waarbij steeds een ander soort kleuronderzoek door de leerlingen werd gedaan.”

Leerproces

“Deze tentoonstelling is het resultaat van een jaarlijks project waarbij levensecht leren in de praktijk voor en door onze leerlingen centraal staat”, vertelt Kouwenhoven enthousiast. “Elk kunstwerk in deze collectie is een unieke uitdrukking van hun creativiteit. Deze expositie biedt een prachtig inzicht in het leerproces en artistieke ontwikkeling van onze leerlingen!”

Zelf bekijken

Het werk is nog te zien tot en met 2 juli in de galerie van het cultuurgebouw. “Wij nodigen iedereen uit om onze tentoonstelling te bezoeken en te genieten van een kleurrijke reis door de ogen van jongvolwassenen en hun eigen kijk op onze wereld.”