10 mei 2021

Nieuwe rector per 1 augustus 2021 Haarlemmermeer Lyceum locatie BdC

In een eerder bericht maakten we bekend dat Bart Oremus, de huidige rector het Haarlemmermeer Lyceum locatie Baron de Coubertin, met ingang van komend schooljaar voorzitter wordt van de centrale directie van een scholengroep in Rotterdam. Daarmee ontstond er een mooie vacature op de locatie Baron de Coubertin. Na een succesvol doorlopen procedure zijn we zeer verheugd dat per 1 augustus 2021 Bart Roth, een sociale en strategisch sterke leider, de nieuwe rector wordt.

Bart Roth, die zijn carrière begon in het internationale bedrijfsleven, is al 10 jaar lang een vertrouwd gezicht op het Haarlemmermeer Lyceum. Hij stond voor de klas als docent Management en Organisatie / Bedrijfseconomie en was als coördinator actief voor TTO bovenbouw, internationalisering, derde klassen havo en vwo en later bovenbouw vwo. Sinds 2017 is hij schoolleider voor de afdeling vwo op de locatie Baron de Coubertin.

De volgende stap, het rectorschap, volgt dus op 1 augustus van dit jaar. Zelf zegt Bart Roth hierover: “Ik vind het heel bijzonder om het Haarlemmermeer Lyceum, locatie Baron de Coubertin, een nieuwe periode binnen te leiden. Een periode waarin ondernemerschap, professionaliteit en (internationale) onderwijsontwikkelingen hoog in het vaandel zullen blijven staan. Tegelijkertijd is er de noodzaak om de coronacrisis goed te evalueren en het nationaal plan onderwijs op een juiste manier in te zetten. Stuk voor stuk mooie uitdagingen met een bijzonder team.”

De schoolleiding bestaat per 1 augustus uit Hannes Martens, Esther Sartori en Anneke Schrijver, met voorlopig nog één vacature: de huidige plek van Bart Roth. Werving en selectie voor die functie gaat binnenkort van start.

Met vriendelijke groet,

April van Loenen en Henk Post

College van Bestuur

Dunamare Onderwijsgroep