6 maart 2024

‘Meet & Greet Event’: ben jij een docent in de dop?

Wie overweegt om in het onderwijs te werken, kan vanavond een bezoek brengen aan het ‘Meet & Greet Event’ van Onderwijs regio Kennemerland & Groot-Amsterdam. Programmamanager Sandra van Dalen van Dunamare onderwijs: “Het vak van docent is zo mooi en veelzijdig; dát willen we vanavond laten zien.”

Sandra: “Het event is het resultaat van een samenwerking tussen alle vo-besturen en mbo-instellingen in Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en omstreken. Samen hopen we vanavond veel mensen enthousiast te maken voor een baan in het onderwijs. Peter Heerschop – onder meer cabaretier, acteur, docent en lerarenopleider – trapt de avond af. Daarna zijn er verschillende workshops waaraan je kunt deelnemen, zoals ‘Hoe om te gaan met jongeren in de klas?’ van trainer Hans Kaldenbach. Naast enthousiasmeren vinden we het belangrijk om goed te informeren. Bijvoorbeeld over het brede werkveld. Zo kun je op een vmbo-school, gymnasium of praktijkschool werken en zijn er allerlei onderwijsstromingen als Dalton, tweetalig onderwijs en Agora. Op het event kun je in gesprek met alle middelbare scholen en mbo-instellingen uit de omgeving. Ook is er de mogelijkheid om een meeloopmoment aan te vragen. Op deze manier kun je ontdekken wat het best bij je past.”

Opleidingsmogelijkheden en ondersteuning

“Werken in het onderwijs betekent dat je je bevoegdheid moet halen. Onze samenwerkingspartners Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit zijn daarom aanwezig om informatie te geven over de opleidingsmogelijkheden. Verder zijn er collega’s van ‘Talent als Docent’ met wie je kunt verkennen hoe zij je kunnen ondersteunen in een eventuele overstap naar het onderwijs. Op het evenement is er dus aandacht voor alle aspecten waarmee je te maken krijgt als je in dit vak aan de slag wil.”

Samenwerkingsverband

“Tot nu toe zijn er al 250 aanmeldingen; een mooie opbrengst. Natuurlijk hopen we dat een groot deel van deze mensen volgend jaar voor de klas staat, maar het is ook al waardevol als iemand een stapje verder komt in zijn of haar oriëntatie. Dat dit evenement het resultaat is van Onderwijsregio Kennemerland & Groot-Amsterdam vind ik heel waardevol. Door de handen ineen te slaan, kunnen we een bijdrage leveren aan de aanpak van het personeelstekort en ervoor zorgen dat we ook in de toekomst kwalitatief onderwijs kunnen bieden in onze regio.”

Laat je inspireren en meld je aan voor het Meet & Greet Event. Er is nog plek!