7 juli 2023

Leerlingen van Oost ter Hout zetten zich in voor het Wereld Natuur Fonds

Voor de leerlingen uit klas 1C van praktijkschool Oost ter Hout stond er afgelopen week wel een heel bijzonder uitje op de agenda. Ze kregen een rondleiding bij het Wereld Natuur Fonds (WNF) én mochten een cheque ter waarde van € 1520,- overhandigen aan het goede doel. Dit bedrag zamelden leerlingen door heel het land in door reken- en taaloefeningen te maken in het programma NUMO. Monique Meijers, docent en coördinator op Oost ter Hout, praat ons bij.

Monique: “Voor rekenen en taal werken we met de methode NUMO. De leerlingen maken online opdrachten en sparen zo digitale munten die ze kunnen inzetten voor leuke extra’s, zoals een ander achtergrondje. De afgelopen weken konden ze de muntjes vrijwillig doneren aan een goed doel naar keuze: KIKA, Stichting Jarige Job of WNF. De keuze viel op het WNF, een bekend doel dat tot de verbeelding spreekt.”

Geven aan een ander

“Ik wist dat deze actie liep, maar heb de leerlingen geen moment gepusht om hun muntjes te doneren. Het was dan ook een complete verrassing toen we te horen kregen dat onze klas – van alle klassen die met het programma werken - het meeste had gedoneerd aan het WNF. De leerlingen waren superblij en ik hartstikke trots. Het is mooi om te zien dat ze er massaal voor hebben gekozen om aan een ander te geven en niet voor zichzelf te gaan.”

Mooie plannen

“Als dank voor de inzet kregen we een rondleiding bij het WNF. Erg leuk, want het hele gebouw staat in het teken van de natuur. Zo zijn er speciale gaten voor vleermuizen en plekken voor vogelnestjes. Vervolgens mochten de leerlingen een cheque ter waarde van € 1520,- overhandigen: het totaalbedrag van alle donaties. Het WNF was hier heel blij mee en heeft mooie plannen met het geld. Ik vind het goed dat NUMO dit initiatief heeft opgezet; het motiveert leerlingen om hard te werken én anderen voorop te stellen. Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen!”