13 december 2021

“Het wordt een geweldige plek om te leren, werken en ontspannen”

Er staan mooie plannen op stapel voor Dunamareschool Het Schoter in Haarlem: het gebouw wordt aan de noord- en westzijde uitgebreid. Ook krijgt de school een directe verbinding met de nieuwe Yvonne van Gennip Hal. Naar verwachting zal de verbouwing – die in samenwerking met Dunamare Onderwijsgroep wordt begeleid – begin 2023 gereed zijn. Rector Arjan van Waveren: “Het nieuwe gebouw zal voldoen aan alle eisen van deze tijd.”

Het Schoter is de afgelopen jaren flink gegroeid. Door de (nieuw)bouwplannen is er straks voldoende ruimte voor alle leerlingen en behoren de noodlokalen tot het verleden. Deze kerstvakantie gaat de verbouwing van start. Arjan: “Vandaag wordt de overeenkomst met de aannemer officieel getekend. Een mooi moment, want er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan. Zo hebben we meegedacht met de gemeente over een directe verbinding met de Yvonne van Gennip Hal én onderliggende fietsenstalling. Dat we straks van zo’n mooie sporthal gebruik mogen maken voor de gymlessen is geweldig.”

Meer lokalen, kantoren, pauze- en werkplekken

Ook over de uitbreiding van het gebouw is Arjan enthousiast: “De aula wordt groter en er komen meer lokalen, kantoorruimtes, pauze- en werkplekken voor de leerlingen. Daarnaast neemt het aantal doorgangen toe, waardoor je op verschillende manieren van A naar B kunt, en krijgt de school een lift.” Qua stijl zal de nieuwbouw zoveel mogelijk overeenkomen met de oudbouw. “Het ritme van de kozijnen en de kleurstelling van de stenen zal overeenkomen met wat er nu staat. Op deze manier blijft de uitstraling van Het Schoter herkenbaar.”

Klaar voor de toekomst

Naast nieuwbouw wordt ook het bestaande gebouw onder handen genomen. Zo krijgt de binasvleugel een groen dak en wordt de ventilatie vervangen. Arjan: “Door deze aanpassingen is Het Schoter straks zo goed als energieneutraal (BENG) en voldoen we aan alle eisen van deze tijd.” Het buitenterrein van de school zal een stuk groter worden met veel groen, zitjes en mogelijkheden voor sport en spel. Arjan: ”Door de extra ruimte binnen en buiten de schoolmuren wordt Het Schoter echt een fijne plek om te leren, werken en ontspannen.  Ik kijk er ontzettend naar uit!”