28 oktober 2022

Fit en energiek de winter door? Dunamare deelt vijf tips!

Dit weekend gaat de wintertijd in. Dat betekent een uurtje langer liggen, maar ook: korte dagen, minder zonuren en een deukje in je biologische klok. Hoe ga jij deze winterperiode te lijf? En zorg je dat je fris en fruitig op school verschijnt? Lees mee.

1. Leuke buitenles

Voldoende daglicht is key. Met name ’s morgens zit er veel blauw in het licht waardoor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt geremd. Dus blijf in de pauze niet in de docentenkamer zitten en loop een blokje om met een collega. Of bedenk een leuke werkvorm in de buitenlucht. Fijn voor jezelf en de ultieme energizer voor je leerlingen!

2. Dunamare Academie

Sporten of bewegen is sowieso goed – in welk seizoen dan ook. Maar vooral in de winter is bewegen essentieel. Pak daarom juist nu de fiets naar school of maak een wandeling in de pauze. Bovendien heeft Dunamare onderwijs een eigen academie die tal van sportieve activiteiten aanbiedt zoals kickboksen, hardlopen en zelfs ouderwetse schoolgym. Een aanrader.

3. Ontmoet collega's

Natuurlijk is het fijn om in je eentje te bingewatchen op de bank, maar contact met anderen kan jou net de boost geven die je nodig hebt in de winter. Onze Dunamare Academie is dé plek om collega’s van andere scholen binnen onze groep te ontmoeten en samen nieuwe vaardigheden in de vingers te krijgen. Want ook nieuwe dingen leren, geeft energie.

4. Onze vitaliteitscoach

Gezond koken, voldoende bewegen en stoppen met roken. Wellicht een open deur, maar een gezonde leefstijl is van belang om lekker in je vel te zitten. Vind je het lastig om dit in je eentje voor elkaar te krijgen? Dunamare onderwijs heeft vitaliteitscoaches die graag met je meedenken en praktische tips geven waar je echt iets mee kunt. Aan de slag!

5. Onderwijs in je oren

In de winter ben je vatbaarder voor verkoudheid en andere kwaaltjes. Een goede nachtrust is daarom heel belangrijk. Dus geen toetsen nakijken of de volgende schooldag voorbereiden tot in de late uurtjes, maar bijtijds ontspannen. Bijvoorbeeld met onze eigen Dunamare-lijst op Spotify, te vinden als je zoekt op ‘Dunamare Academie’. Oortjes in of speakers aan en ontspannen maar.