9 november 2021

Duin en Kruidbergmavo gaat verder als Vellesan College

Het Vellesan College en de Duin en Kruidbergmavo werken al sinds 2011 intensief samen onder leiding van rector/directeur Marc Boelsma. De naamswijziging is nu de laatste stap om de krachten van de twee scholen te bundelen.

Met het bundelen van de krachten, kunnen we beter inspelen op de huidige ontwikkelingen in het onderwijs en de leerlingen bovendien een compleet pakket aanbieden. Het Vellesan College heeft namelijk een duidelijk sport-, dans- en cultuurprofiel en de Duin en Kruidbergmavo blinkt uit in bèta- en digitaal onderwijs. Dat vult elkaar dus perfect aan.

Ruimere keuze

Daarnaast wordt in 2024 in Nederland de Nieuwe Leerweg ingevoerd. Dan verdwijnt de mavo zoals we die nu kennen en wordt er naast de theoretische vakken van nu, ook een praktijkgericht programma gevolgd. Bij het Vellesan College zal dit het nieuwe examenprogramma Technologie en Toepassing zijn. Door de samenvoeging hebben leerlingen een ruimere keuze en kunnen ze ook veel gemakkelijker doorstromen naar mbo of havo.

De leerlingen die nu op de Duin en Kruidbergmavo zitten, blijven de lessen volgen in het huidige schoolgebouw aan de Nicolaas Beetslaan in Driehuis. Het College van Bestuur van Dunamare Onderwijsgroep en schoolleiding werken aan het plan om het Vellesan College in IJmuiden uit te breiden zodat alle leerlingen van de Nieuwe Leerweg in de toekomst op één locatie naar school gaan.