5 november 2021

Conciërge Ronald Boer: “Wij zijn de ogen van de school”

Conciërge Ronald Boer (39) van het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand mag zichzelf sinds 29 oktober met trots ‘Haarlemmermeerse Conciërge van het Jaar’ noemen. Maar hoe ziet het takenpakket van een conciërge er eigenlijk uit?

Sinds 2016 is Ronald samen met Quintin conciërge op het Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand. “Ik heb een prachtige baan en die is heel divers: van het oppompen van fietsbanden en het openen van kluisjes tot het aanhoren van verhalen en helpen bij het schoonhouden van de school.”

Belangrijke rol

In de loop der jaren is het werk van conciërge wel iets veranderd, legt Ronald uit. “Ik ben niet de strenge conciërge waar je geen ruzie mee moet hebben. Maar de helpende hand, het aanspreekpunt en de schakel tussen de leerlingen en docenten. Dat geldt overigens voor al het onderwijsondersteunend personeel, zoals de administratiemedewerkers en degenen die de absenties bijhouden. Ook zij krijgen een steeds grotere en belangrijkere rol.”

Pluim op mijn werk

Leerlingen en collega’s noemen Ronald hulpvaardig, het zonnetje in huis en altijd vriendelijk. “Dit werk past bij mij en ik doe het met veel plezier, maar ik had nooit gedacht dat ik deze prijs zou winnen! Dat ik ben benoemd als conciërge van het jaar is een extra pluim op mijn werk. Wat mij betreft verdient iedereen die een bijdrage levert aan een fijne leeromgeving voor kinderen aandacht. Met z’n allen zijn we toch de ogen van de school.”

Foto: Jeanet van der Laan, Tweede Kamerlid van D66, verrast conciërge Ronald Boer met de onderscheiding ‘Haarlemmermeerse Conciërge van het Jaar’.