8 december 2020

Zo kan het ook! Online studiedag voor alle medewerkers van het Haarlem College

We hebben allemaal te maken met de impact van het coronavirus. Het zijn pittige tijden, voor zowel leerlingen als medewerkers. Toch is er af en toe ook goed nieuws. De komende weken delen we mooie, slimme, leuke, creatieve initiatieven die collega’s op onze scholen hebben ontwikkeld. 

Zo hielden de collega’s van het Haarlem College afgelopen week hun schoolbrede studiedag via Teams. Een behoorlijke technische uitdaging om dat met meer dan 100 mensen op een goede manier te doen. Het doel was dat iedereen een bijdrage zou leveren aan de ambities van de school in 2024. En dat de collega’s naast een centraal gedeelte in werkgroepen konden praten over de invulling van die ambities. 

De resultaten werden daarom ter plekke in een Padlet verzameld. Na deze inspannende bijeenkomst, mocht natuurlijk de personeelsactiviteit in de middag niet ontbreken. Alle medewerkers ontvingen vooraf op hun thuisadres een borrelpakket en deden onder het genot van een hapje en drankje in groepjes mee aan een heuse online-pubquiz. 

Adjunct-directeur Viola Scheerder vertelt: “Natuurlijk is het allemaal niet ideaal. Maar onder de gegeven omstandigheden was het een geslaagde dag, vonden ook de collega’s”. Een greep uit de reacties: ‘Het moet een behoorlijke klus zijn geweest, maar het was heel duidelijk en ook wel bijzonder om op deze manier toch nog samen een studiedag te volgen.’ ‘De ochtend zat erg goed in elkaar. Erg leuk om op deze manier mee te denken.’ ‘Mooi ook hoe het vanmorgen ging. Het was een erg positieve ervaring.’ ‘Ik vond het verrassend goed lopen deze ochtend, jullie hebben hier merkbaar veel energie in gestopt!’ ‘Was een leuke ochtend, interessant om eens met andere collega’s ideeën uit te wisselen!’ ‘Ik vond de ochtend super!’