6 september 2022

Wethouder Diana van Loenen opent Gezonde School op Haarlem College

Wethouder Diana van Loenen heeft op het Haarlem College het feestelijke startschot gegeven voor de opening van de Gezonde School aanpak.

Het was de eerste opening voor de nieuwe wethouder van de gemeente Haarlem. ‘Ik ben heel erg trots op het Haarlem College. Het is fantastisch dat de leerlingen nu gezond kunnen opgroeien en toegang hebben tot een dorstbar, gezonde broodjes en snacks,’ aldus van Loenen. Door de Gezonde School aanpak in te zetten wordt er structureel gewerkt aan meerdere gezondheidsthema’s, zoals het stimuleren van drinken van water. De aankomende 3 jaar zullen er verschillende gezonde initiatieven plaatsvinden in en rondom het Haarlem College.

Gezonde levensstijl essentieel

‘Op het Haarlem College willen wij een positieve bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl van onze leerlingen. Gezonde voeding is een groot onderdeel van het welbevinden van kinderen. We willen onze leerlingen een keuze bieden, want kinderen die lekker in hun vel zitten, leren en werken beter,’ aldus plaatsvervangend directeur van het Haarlem College Viola Scheerder.

Meer dan 500 gezonde broodjes

De gezonde alternatieven vonden gretig aftrek onder de leerlingen. Op de eerste dag werden er al meer dan 500 gezonde broodjes verkocht. ‘We houden de prijs van de broodjes bewust laag om de gezonde keuze te stimuleren,’aldus Scheerder, ‘het verschil leggen we als school bij.’

Naast de broodjes heeft het Haarlem College ook de eerste Dorstbar in Nederland – een watertappunt – waarmee de leerlingen worden gestimuleerd om meer water te drinken. Daarnaast bevatten de snoepautomaten vanaf vandaag nieuwe suikervrije en varkensgelatinevrije snacks.

Gezonde School aanpak

De Gezonde School is een programma dat helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Het is een unieke samenwerking tussen de Gemeente Haarlem, de wijk Schalkwijk, de GGD, Gezonde School Kennemerland, SportSupport, Jong Leren Eten en JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).

Over het Haarlem College

Het Haarlem College is een vmbo-school waar de leerlingen onderwijs volgen op de mavo of in een van vier beroepsrichtingen op vmbo-basis of -kader. Je volgt je lessen in een inspirerende omgeving. Een modern gebouw met onder andere een professioneel theater en een Techlab met drones en robots.