4 juli 2019
Redactie

Samen sterk op het Spaarne College

In augustus 2020 is het zover. Dan starten ruim 800 leerlingen samen met zo’n 120 docenten en onderwijsondersteuners het nieuwe schooljaar in het gebouw, van wat nu het Sterren College is, onder een nieuwe naam.

De drie Haarlemse scholen (Sterren College, Paulus Mavo vmbo en de Daaf Gelukschool) gaan samen verder als Het Spaarne College. Het pand van het Sterren College aan het Badmintonpad wordt komend schooljaar in fases verbouwd, zodat het in augustus 2020 van alle faciliteiten is voorzien. Daarnaast komt er voor een kleine groep leerlingen en medewerkers op de Albert Verweylaan een kleinschalige nevenvestiging.

Veel medewerkers, maar zeker ook leerlingen hebben meegedacht over een nieuwe naam. Een naam die alle drie de scholen met elkaar verbindt en die past bij deze nieuwe Haarlemse vmbo. Na verschillende bijeenkomsten en levendige gesprekken met medewerkers en leerlingen van de drie scholen, werd de naam Het Spaarne College gekozen.

Het voordeel van veel keuze met de kracht van klein

Het Spaarne College brengt het beste van de Paulus Mavo vmbo, Daaf Gelukschool en Sterren College bij elkaar: groot in de keuzemogelijkheden voor leerlingen en medewerkers en klein in de zin van persoonlijke aandacht. Een van de medewerkers zei het als volgt:

"Bij Het Spaarne College staat de individuele leerling echt centraal. Bij ons kan je kiezen wat het beste bij je past en word je daarin optimaal ondersteund."

Vanaf augustus 2020 vind je op Het Spaarne College alle vmbo-niveaus onder één dak. Daardoor zijn er meer mogelijkheden om op te stromen. Er is dan bovendien na het tweede jaar een ruimere keuze aan profielen. Tegelijkertijd biedt Het Spaarne College uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling én extra ondersteuning. Bovendien is het gebouw van Het Spaarne College aan het Badmintonpad van alle faciliteiten voorzien en zal het zich ook na de verbouwing bijzonder goed lenen voor persoonlijke aandacht.

What’s in a name?

De rivier het Spaarne loopt dwars door Haarlem en vormt van oudsher een verbindende factor binnen de stad, maar ook met de wereld daarbuiten. Een van de redenen waarom Haarlem zo’n rijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is precies wat Het Spaarne College straks biedt: een waardevolle uitwisseling van kennis en contacten tussen leerlingen, docenten, onderwijsondersteuners en ouders. Zodat iedere leerling optimaal tot bloei kan komen.