11 januari 2023

Medialab op Haarlemmermeer Lyceum Dalton officieel geopend

Gisteren is op feestelijke wijze het onderwijskundig medialab geopend op Dunamare-school het Haarlemmermeer Lyceum Dalton in Hoofddorp. Hiermee is de Daltonschool de eerste school in de regio Haarlemmermeer met een heus medialab.

Het medialab is een multifunctionele ruimte waarin de toepassingen van nieuwe media, Virtual Reality en Immersive Computing worden geïntegreerd in het onderwijscurriculum. Rector Liesbeth Pennings-de Vet is verheugd met de komst van Het Medialab: “De futuristische, moderne en hightech leeromgeving is een mooie aanvulling op ons eigentijds onderwijs. We zetten moderne media en digitale technologieën graag in om onze leerlingen optimaal voor te bereiden op een toekomst in een steeds complexer wordende samenleving.”

'21st century skills'

Het medialab werd feestelijk geopend door Hakan Basekin, docent van het vak Media, Techniek en ICT (MTI) en begeleider van het project. Basekin is verheugd met deze mooie ruimte: “Het medialab sluit naadloos aan op het lesaanbod van MTI, hiermee bieden we onze leerlingen net dat beetje extra in een uitdagende en stimulerende omgeving”. Het doel van het vak MTI is het vergroten en verruimen van de digitale vaardigheid van leerlingen. Onder andere praktische ICT-vaardigheden (3D print, MS Office365), mediawijsheid (nepnieuws, cybercrime, cyberpesten), informatievaardigheden (zoeken op internet) en computational thinking (robotica, Lego Mindstorms, Microbit, Python) komen aan bod. Hiermee is het vak MTI niet alleen inhoudelijk relevant ter voorbereiding op het vervolgonderwijs van onze leerlingen; zij ontwikkelen hier ook hun '21st century skills', onmisbaar in een continu veranderende wereld.

Ook andere vakken kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die het medialab te bieden heeft.