17 juni 2021

Examenuitslag: ook de vlag uit voor leerlingen van vmbo-kader en -basis

Het was woensdag voor veel leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis een spannende dag. Na het afronden van de digitale examens kregen ze gisteren te horen of ze geslaagd zijn. Leerlingen van vwo, havo en mavo (vmbo-t en gemengde leerweg) kregen vorige week donderdag al te horen of ze de vlag buiten mochten hangen.

Praktische examens

De praktische examens op het vmbo-kader en vmbo-basis beginnen al in april, deze examens duren maar liefst 2 weken. En nu hebben de leerlingen ook het digitale examen afgerond. Bij Dunamare Onderwijsgroep zijn we erg tevreden met de resultaten. Op het Haarlem College, het Spaarne College, het Vellesan College, het Hoofdvaart College, het Technisch College Velsen, het Tender College en op de VSO Daaf Geluk hebben de meeste vmbo-leerlingen het examen met succes afgerond.

Trotse directeur

Directeur Ron Pluimert van het Tender College is trots op zijn leerlingen. Ron: “We hadden 30 leerlingen die examen deden en daarvan zijn er 29 geslaagd. Eén leerling mag nog 2 herkansingen doen. Dus dat is een mooi resultaat. Ik ben vooral trots op de leerlingen en de collega’s die dit allemaal voor elkaar hebben gekregen. Het was natuurlijk een turbulent jaar.”