Zij-instroom in het kort

Heb je een hbo- of wo-diploma en wil je van je huidige baan overstappen naar het voortgezet onderwijs? Of ben je al bevoegd docent en wil je in een ander vak of in het voortgezet onderwijs aan de slag? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een zij-instroomtraject bij Dunamare onderwijs. Via een zij-instroomtraject kun je in maximaal twee jaar je bevoegdheid behalen.

Toelatingseisen en aanvullende voorwaarden

  • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, verwant aan het vak; hieronder vallen ook een Pabo-opleiding of een bachelor lerarenopleiding.
  • Je hebt relevante beroeps- en maatschappelijke ervaring voor het onderwijs
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen die geen bijzonderheden bevat.
  • Je hebt een baan (of baan toegezegd gekregen) in het onderwijs.
  • Je hebt het geschiktheidsassessment voor het leraarsberoep met succes afgerond.

Meer informatie over zij-instroom vind je op de website www.talentalsdocent.nl. Dit is een regionaal initiatief waar je alle informatie kunt achterhalen over zij-instroomtrajecten in het voorgezet onderwijs. Je kunt je inschrijven voor een informatieavond (online) of je kiest voor individueel advies (telefonisch).

Wil je een stap verder gaan? Dan heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan de driedaagse training ‘Zin in lesgeven’. Nog steeds overtuigd? Neem een kijkje bij onze scholen om te onderzoeken welke school het beste bij jou past. Vervolgens kun je solliciteren op openstaande vacatures of je stuurt een open sollicitatie naar de betreffende school.

Persoon