Welkom bij Dunamare Onderwijsgroep

Onze medewerkers maken het verschil tussen goed en geweldig onderwijs

Over Dunamare Onderwijsgroep

De onderwijsgroep is de verbindende factor tussen 24 scholen, met elk een eigen identiteit en uitstraling. Van praktijkonderwijs en vmbo tot mavo, havo en vwo werken ruim 1.700 Dunamare-collega’s iedere dag om geweldig onderwijs te bieden aan bijna 14.000 leerlingen. De scholen delen de ambitie om brede (talent)ontwikkeling van iedere leerling optimaal tot bloei te laten komen.

Wat heeft Dunamare Onderwijsgroep jou te bieden?

Goed werkgeverschap is het terrein waar de brede talentontwikkeling van elke medewerker centraal staat. Dit vanuit de overtuiging dat brede talentontwikkeling van leerlingen hand in hand gaan met de brede talentontwikkeling van alle medewerkers, die in- en ter ondersteuning van de scholen werken. Dunamare Onderwijsgroep wil zich profileren als onderscheidende onderwijswerkgever.

Naast de loopbaanmogelijkheden die ons brede onderwijsaanbod met zich meebrengt, werken wij aan een sterkere functiemix. Docenten die zich extra inzetten, uitstekend functioneren of een extra opleiding volgen, kunnen worden beloond door middel van doorstroming naar een hogere schaal. Een belangrijk schaalvoordeel van onze grote organisatie is bovendien dat bij mogelijke krimp van een school, de onderwijsgroep zich inspant om een passende functie binnen een andere school te vinden.

Een ander voordeel is, dat indien binnen de eigen school onvoldoende carriéremogelijkheden zijn, de mogelijkheid bestaat om te solliciteren naar een functie bij een andere school van Dunamare Onderwijsgroep, waarbij de aanstelling binnen de onderwijsgroep in tact blijft.

Wij geven alle medewerkers de kans om vanuit eigen kracht en binnen het eigen vakgebied in ontwikkeling te blijven.

Introductiebijeenkomst

Om nieuwe medewerkers een goeie start te geven binnen onze onderwijsgroep, organiseert de afdeling HR aan het begin van elk schooljaar een speciale introductiebijeenkomst. De nieuwe collega’s horen alles over de achtergrond van onze onderwijsgroep en wat Dunamare voor hen kan betekenen. Daarnaast horen zij meer over de Dunamare Academie, waar diverse cursussen en workshops gevolgd kunnen worden. En het geeft nieuwe medewerkers de mogelijkheid om collega’s van andere scholen en het Bestuurs- en Servicebureau te ontmoeten.

Onze kernwaarden
Wat collega’s binnen de 24 scholen bindt, hoe verschillend we allemaal ook zijn, zijn onze kernwaarden. Wat typeert ons en jou, in denken en doen:

 1. Uitdagend:      wij zijn onderzoekend, aansprekend en uitnodigend
 2. Professioneel: wij staan voor kwaliteit, innovatie, resultaatgerichtheid
 3. Ambitieus:      wij zijn deskundig, tonen eigenaarschap en                                                 verantwoordelijkheid
 4. Inlevend:        wij zijn betrokken, hebben aandacht en zijn verbindend
(Secundaire) arbeidsvoorwaarden
Onze medewerkers hebben niet alleen goede primaire, maar ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk dan aan zaken als:

 • Een uitstekende verlofregeling;
 • Gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Een eindejaarsuitkering van 7,4 procent van het jaarsalaris;
 • Een bindingstoelage voor docenten die het maximum van hun salarisschaal bereikt hebben en goed functioneren;
  Goede doorstroommogelijkheden naar andere Dunamare-scholen;
 • Automatische pensioenopbouw bij het ABP;
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
 • Goede mogelijkheden om in deeltijd te werken;
 • Goede scholingsmogelijkheden, extern en intern via de Dunamare Academie;
 • Een fiscaal aantrekkelijk fietsplan.

Download hier de secundaire arbeidsvoorwaarden van Dunamare Onderwijsgroep:
Secundaire arbeidsvoorwaarden Dunamare Onderwijsgroep (per 1 augustus 2017)

cao
De arbeidsvoorwaarden van Dunamare Onderwijsgroep zijn geregeld via de cao-VO. De enige uitzondering is de Gunningschool, daar geldt de cao-PO.

Een goede pensioenregeling

Werknemers binnen Dunamare Onderwijsgroep bouwen automatisch pensioen op bij het ABP, het grootste pensioenfonds van Europa. Voor je ABP-pensioen betalen wij en jijzelf een premie. De premie die je betaalt, wordt ingehouden op je salaris. Zo spaar je samen met Dunamare Onderwijsgroep voor jouw pensioen. Ga naar www.abp.nl en klik op het tabblad ‘Ik ben nieuw bij het ABP’. Daar vind je relevante informatie over hoe je eerder opgebouwd pensioen kunt overschrijven naar ABP. Na aanmelding ontvang je informatie van ABP met een klantnummer waarmee je kunt inloggen op je persoonlijke MijnABP.

Download de CAO VO 2016-2017

Download de CAO PO 2016-2017

Bestuurs- en Servicebureau
Dunamare Onderwijsgroep kent een Bestuurs- en Servicebureau dat dienstbaar en faciliterend de scholen en het CvB ondersteunt bij praktische zaken in relatie tot onderwijskwaliteit, financiën,
hr, ICT, communicatie, huisvesting en inkoop, en de scholen in die zin ‘ontzorgt’. Bijvoorbeeld door te zorgen voor de personeels- en salarisadministratie, financiën, huisvesting, communicatie en gezamenlijke inkoop. Op deze manier krijgen scholen de ruimte zich volledig te richten op het allerbelangrijkste: goed onderwijs voor iedere leerling.
Besturingsfilosofie
Dunamare Onderwijsgroep is er om scholen te laten groeien tot het beste dat zij kunnen zijn. Zodat iedere leerling optimaal kan groeien. Kennisoverdracht, persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding op deelname in de maatschappij staan centraal. Door talenten in de volle breedte te ontwikkelen en onze leerlingen op te leiden tot competente mensen die zich bewust zijn van onze democratische en maatschappelijke basiswaarden. Mensen die de wereld met open vizier tegemoet treden, met respect en vertrouwen. Die kunnen ondernemen, onderzoeken en overtuigen.

Om uit iedere leerling het beste naar boven te halen, is onderwijskwaliteit voor Dunamare Onderwijsgroep het belangrijkste speerpunt. Goed bestuur en goed werkgeverschap zijn essentiële voorwaarden om geweldig onderwijs mogelijk te maken. Het is onze ambitie om een onderscheidende onderwijswerkgever te zijn in Nederland, zodat we toptalent kunnen aantrekken en kunnen vasthouden.

Meer weten?
Lees dan hier het Dunamare Koersplan 2015-2020, en lees hier het Strategisch HR-plan Dunamare Onderwijsgroep 2016-2020.

Ontwikkelmogelijkheden Dunamare Academie

De Dunamare Academie biedt alle medewerkers ruime mogelijkheden om hun professionele talenten te ontwikkelen. Dunamare gelooft erin dat ook ontwikkeling op andere terreinen de medewerker uitdaagt en voedt in zijn/haar professionele ontwikkeling. Bijvoorbeeld op cultureel of maatschappelijk vlak. Er is een ruime keuze uit gratis trainingen en cursussen die doorlopend worden vernieuwd.

Opleidingsschool H2O

Sinds enkele jaren werken wij, met de HvA en de UvA, nauw samen in Opleidingsschool H2O. Als student aan een lerarenopleiding kun je op een van onze opleidingslocaties je leerwerktraject lopen en krijg je méér dan alleen stagebegeleiding aangeboden. Lees hierover meer op de H2O-website.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan bij een onderscheidende onderwijswerkgever? Dan nodigen wij jou van harte uit te solliciteren! Bekijk ons actuele vacature-aanbod.

Heb jij interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met de school.

Wij komen altijd graag in contact met getalenteerde mensen die zich aan Dunamare Onderwijsgroep willen verbinden. Voor open sollicitaties en meer informatie, kun je een e-mail sturen aan hr-advies@dunamare.nl. Onze HR-adviseurs informeren je graag.