Werkplekleren (stage lopen)

Kom je stage lopen op een van de H2O-opleidingslocaties, dan volg je het aanbod werkplekleren dat vormgegeven wordt door een VELON-geregistreerd lerarenopleider (schoolopleider van Dunamare Onderwijsgroep) en een instituutsopleider van onze partners de HvA of UvA. Je voert beroepsgerichte opdrachten uit en hebt schoolgroep-bijeenkomsten waarin theorie en praktijk bij elkaar gebracht worden. Ook is er veel ruimte voor peer- en zelfreflectie. Daarnaast word je gekoppeld aan een getrainde werkplekbegeleider die jou gericht op je persoonlijke leerdoelen coacht tijdens je praktijkwerkzaamheden voor de klas. Zo geven we je de ruimte om zelf leiding te nemen in het vormgeven van je persoonlijk ontwikkeltraject en ontdek en ontwikkel je je persoonlijke talenten.

Aanmelden

Wil je graag stagelopen op een van onze locaties? Meld je dan aan, via:

– Coornhert Lyceum
Piet Spee, p.spee@coornhert.nl.

– Haarlem College
Ingrid Overbeek, i.overbeek@haarlemcollege.nl

– Haarlemmermeer Lyceum
Carry Jeremiah, c.jeremiah-quint@dunamare.nl.

– Technisch College Velsen/ Maritiem College IJmuiden
Caroline Roozen, c.roozen@technischcollegevelsen.nl

– Het Schoter
Joke de Jong, j.dejong@schoter.nl

– Hoofdvaart College
Madeleine Elias, m.elias@hoofdvaartcollege.nl

Opleidingsschool H2O

Logo H20De opleidingsschool is een samenwerkingsverband met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). De zes opleidingslocaties, binnen Dunamare Onderwijsgroep, zijn: het Haarlem College, Het Schoter, het Technisch en Maritiem College Velsen, het Haarlemmermeer Lyceum, het Coornhert Lyceum en het Hoofdvaart College.

 “Samen opleiden is samen ontwikkelen”

Als student aan een lerarenopleiding doe je een groot deel van je opleiding op een school. Zo koppel je theorie makkelijker aan de praktijk en doe je meteen leservaring op. Het mes snijdt aan twee kanten: de school biedt een ontwikkelplaats voor jong talent richting startbekwaam docent én de huidige docenten leren van de docenten van de toekomst. Ook de lerarenopleidingen zijn enthousiast: met kennis en ervaring vanuit de opleidingslocaties kunnen zij hun opleiding op het instituut beter laten aansluiten op wat er in de praktijk gevraagd wordt.