De vakantie zit erop. Vol energie en inspiratie gaan we beginnen aan het schooljaar 2018-2019. Ook dit jaar zetten we bij Dunamare Onderwijsgroep alles op alles om onze leerlingen tot volle bloei te laten komen. Dat blijft de voornaamste uitdaging: samen geven we alle bijna 14.000 leerlingen van onze 24 scholen de kans om zich te ontwikkelen tot competente jonge mensen, die de wereld met open vizier tegemoet treden, met respect en vertrouwen.

120 nieuwe collega’s starten deze week op onze scholen. Speciaal voor hen organiseren we binnenkort een introductiemiddag. Daar vertellen we ze meer over de kernwaarden van Dunamare. Eén daarvan is talentontwikkeling. Niet alleen willen we het beste halen uit onze leerlingen, ook het ontwikkelen en behouden van het talent van onze medewerkers vinden we ontzettend belangrijk. Sterker nog: het is de kern van de onderwijskwaliteit die we nastreven.

Talentontwikkeling begint bij de basis, onze opleidingsschool H2O, waarin we samenwerken met de HvA en UvA. Zes Dunamare-scholen bieden een ontwikkelplaats voor jong talent en een kweekvijver voor de toekomstige generatie docenten. Maar talentontwikkeling zie je ook terug bij de Dunamare Academie, inmiddels een begrip onder onze medewerkers. Elk jaar kiezen honderden collega’s een of meerdere cursussen uit het prikkelende aanbod. Zo’n avondje Academie is ook goed voor de contacten. Er zijn al heel wat netwerkclubs opgericht.

Zo blijven we sturen op onderwijskwaliteit via opleiden, talentontwikkeling, kennisdelen, contacten leggen. Want juist samen kunnen we onze verantwoordelijke taak vervullen en kunnen we ook dit schooljaar weer een grote groep leerlingen een opstap bieden naar een mooie toekomst.