Per 1 november wordt Henk Renkema het nieuwe hoofd HR van Dunamare Onderwijsgroep. Hij volgt daarmee Kim Camfferman op die afgelopen zomer aan een nieuwe uitdaging is begonnen.

Henk Renkema is 52 jaar, woont in Heemstede samen met zijn vrouw Ivonne en hun 2 kinderen van 15 en 13 jaar. Hij groeide op in de regio Haarlem, waar hij het voortgezet onderwijs en de HEAO opleiding volgde. Na zijn studie Bedrijfseconomie in Groningen startte hij als trainee bij ING, waar hij functies had als regiodirecteur en marketing manager, totdat hij in 2009 zijn hart verloor aan het HR-vak. Als senior manager HR begeleidde hij diverse grote reorganisaties en ontwikkelde vernieuwende programma’s rond leiderschap, lerende organisaties, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Henk is een ervaren HR-manager, die graag de mouwen opstroopt om dingen voor elkaar te krijgen. Wie hem leert kennen, ziet niet alleen een gedreven vakman, maar ook een toegankelijke man met wie je gemakkelijk contact legt. Hij houdt van reizen en is een echte sportfanaat. Henk is ook iemand die zichzelf op het persoonlijke en professionele vlak graag blijft uitdagen en ontwikkelen. Helemaal passend bij het DNA van Dunamare Onderwijsgroep. Hij zegt daarover zelf: “Het werk en de wereld om ons heen veranderen in razend tempo. Om nu en in de toekomst goed te zijn in je vak moet je blijven leren. Mensen in het onderwijs weten dat natuurlijk als geen ander. De manier waarop Dunamare inzet op brede talentontwikkeling van zowel leerlingen als medewerkers spreekt mij enorm aan en was een hele belangrijke reden voor mij om graag bij Dunamare te willen werken. Met veel enthousiasme wil ik daar mijn steentje aan gaan bijdragen”.

We heten Henk van harte welkom en wensen hem veel plezier en succes als hoofd HR van onze onderwijsgroep.

Jan Rath, Albert Strijker
College van Bestuur