Vandaag is het de Dag van de Leraar. Een moment in het jaar dat we bij Dunamare Onderwijsgroep nooit ongemerkt voorbij laten gaan. Want we zijn trots op alle docenten en onderwijsondersteuners die dag in dag uit hun talent en kennis inzetten om onze leerlingen klaar te stomen voor een mooie toekomst.

Bijna 1.700 medewerkers op onze 24 scholen maken het verschil tussen goed en geweldig onderwijs. Dat is ons streven. En dat geweldige onderwijs gaat niet alleen over kennisoverdracht, maar ook over persoonlijke ontwikkeling en groei, op heel veel terreinen. Dat vraagt van docenten en onderwijsondersteuners dus veel meer dan alleen vakinhoudelijke kennis. Aandacht voor de leerling en de groep is de basis voor groei. Het zijn, zoals gezegd, de mensen in de scholen die daar een enorme mooie en positieve bijdrage aan leveren.

Tienjarig jubileum
De Dag van de Leraar is voor Dunamare Onderwijsgroep ook het startschot van ons jubileumjaar. Dit schooljaar bestaan we tien jaar. Tien jaar waarin keihard is gewerkt aan onderwijskwaliteit en brede talentontwikkeling. Zowel bij de leerlingen, als bij de medewerkers. Tien jaar ook, waarin we – met trots – mogen constateren dat we met ons brede onderwijsaanbod iedereen een plek kunnen bieden. Dunamare trakteert alle medewerkers daarom – geheel in stijl – op drie inspiratiebijeenkomsten, verdeeld over het jaar. Bekende sprekers, zoals Erik Scherder, Diederik Jekel en Johan Goossens, zullen op hun eigen, ludieke wijze hun kijk op onderwijs presenteren.

Joke de Jong
Trots zijn we ook op onze Leraar van het Jaar. Het afgelopen schooljaar mocht Joke de Jong van Het Schoter deze bijzondere titel dragen. Ze heeft in dat jaar niet stilgezeten. Op vele bijeenkomsten en congressen besprak ze haar visie op digitalisering en differentiatie in het onderwijs, maar brak ze – als dramadocent- ook een lans voor creatieve vakken en meer aansluiting tussen opleiding en praktijk. Joke wordt vandaag opgevolgd door een nieuwe Leraar van het Jaar. Zij blijft lid van de LerarenKamer. Wij bedanken Joke voor haar inzet en enthousiasme.