Afgelopen week is het Dunamare schoolleidersprogramma van start gegaan. Het programma is bedoeld om de leiderschapsontwikkeling van talentvolle en ambitieuze teamleiders, conrectoren en adjunct directeuren binnen Dunamare Onderwijsgroep te stimuleren. In vier tweedaagse modules komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:

Persoonlijk leiderschap
Leiderschap vanuit onderwijsvisie
Talentmanagement
Bedrijfsvoering.

Deze eerste module stond in het teken van persoonlijk leiderschap. Lidewey van der Sluis (hoogleraar Nyenrode Business University) inspireerde de deelnemers met haar visie op hedendaags leiderschap. Daarna gingen de deelnemers onder leiding van leiderschapscoaches van Leeuwendaal in dialoog over hun eigen persoonlijk leiderschap. Tot slot vertelde social entrepreneur Niels van Buren zijn leiderschapsverhaal in een zeer persoonlijke en indrukwekkende TED talk.

Het was een mooie start van dit nieuwe programma binnen Dunamare onderwijsgroep. Of, zoals een van de deelnemers het verwoordde: “Deze eerste module was heel waardevol, hard werken en ook best wel confronterend. Het heeft mij meer inzicht gebracht in mijn eigen leiderschap dan waarop ik vooraf had gehoopt.”

Hoofd HR Henk Renkema voegt daar graag nog het volgende aan toe: “Leidinggeven is een vak. Leiderschap is daarbij een belangrijke drijvende kracht achter het realiseren van onze Dunamarevisie. Leiderschap moet je dus willen blijven trainen en ontwikkelen. Dit nieuwe schoolleidersprogramma voegt echt iets toe aan de trainingen die wij binnen onze onderwijsgroep aanbieden aan leidinggevenden.” Op 28 en 29 november staat de tweede module gepland met als thema: Leiderschap vanuit onderwijsvisie.