Na ruim vier decennia in het onderwijs gaat Daan Nieuwenhuizen, directeur van het Montessori College Aerdenhout, na het schooljaar 2018 – 2019 met pensioen. “Dat moment zie je natuurlijk aankomen,” zegt Jan Rath, lid van het College van Bestuur van Dunamare Onderwijsgroep, “maar het lijkt wel alsof Daan Nieuwenhuizen nog jaren door zou kunnen. De bevlogenheid waarmee hij zijn werk doet is fantastisch, we gaan deze onderwijsman in hart en nieren zeker missen.” Het MCA is een gezonde en goed functionerende school waarvoor inmiddels gezocht wordt naar een goede opvolger.

In 1978 begon Nieuwenhuizen als invaller op de toenmalige Willem de Zwijger Mavo in IJmuiden, die een paar jaar later onderdeel werd van het Vellesan College. Hij bleef er 22 jaar, waarna hij overstapte naar het Montessori College Aerdenhout. Nu, bijna 20 jaar later, eindigt daar zijn carrière als eindverantwoordelijk schoolleider.

“Ik heb met heel veel mensen mogen samenwerken, maar mijn hart heeft altijd bij de leerlingen gelegen”, zegt hij. “Nog steeds vind ik het enorm verrijkend en motiverend om de ontwikkeling te volgen van 12- tot 16-jarigen, ze te helpen de puberteit te overleven, hun zelfvertrouwen te stimuleren en ze voor te bereiden op wat er na het diploma komt.”

Nieuwenhuizen zal per 1 september 2019 zijn functie officieel neerleggen. Daarna zal hij, mede voor het realiseren van een soepele overgang, nog een paar lopende zaken afhandelen en zoveel mogelijk kennis en ervaring delen.